tirsdag 5. mai 2020

Markering av 8. mai

 RANHEIM MUSIKKFORENING MARKERER FRIGJØRINGSDAGEN 8. MAI
NÅR: Kl. 17.00
STED: Kirkebakken og Ranheim Stasjon
Det ble en fin markering av 75 årsjubileet. Vi gir ordet til ranheimsavisa.no for omtale av arrangementet her

Historien bak:
Ranheim Musikkforening ble stiftet i 1906 og har med dette en lang og innholdsrik historie bak seg!
Da krigen brøt ut i 1940 ble det vanskelig å drifte og holde ordinære øvelser. Det ble etter ekstraordinært årsmøte den 01.12.1940 vedtatt oppløsning av RMF på bakgrunn av daværende forhold. Alle medlemmene fikk beholde sine instrument og uniformer samt noter og andre eiendeler tilhørende RMF.
Søndag 27. august 1944 ble det kalt inn til møte i Ranheimsparken med spørsmål om øvelsene skulle gjenopptas. På dette møtet ble det vedtatt at det skulle gjennomføres gruppeøvelser i all hemmelighet og at hver gruppe skulle sørge for dette selv.
Den 8. mai 1945 ble det endelig erklært fred! På fredsdagen samlet korpset seg i full uniform og spilte fra kirkebakken for en enorm folkemengde og Ja, vi elsker runget høyt etter at kirkeklokkene hadde ringt inn freden. Korpset marsjerte deretter ned til stasjonen med alle fremmøtte i tog hvor det skulle det spilles musikk for fangene som kom med tog fra Falstad.
Ranheim Musikkforening vil markere denne dagen med musikk fra noen av våre grupper. Dette vil foregå nettopp på Kirkebakken og stasjonen. Kl. 1700 står vi klare og hele opptreden vil bli sendt direkte fra vår facebook-side pga. Covid-19 dets restriksjoner.
Takk til alle som bidro til friheten for 75 år siden og til alle som bidrar i dag!
Se fyldig omtale i ranheimsavisa.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar