mandag 26. april 2021

RAMURA har gjenoppstått!

Ramura har etter ca 20 år endelig kommet igang igjen.

En liten gruppe i RMF har blåst liv i den gamle gruppen som ikke har spilt siden tidlig på 2000-tallet. Fra starten i 1906 var RMF en oktett, så oktettbesetning har lange tradisjoner på Ranheim og i RMF. I den første tiden var spilling til dans den viktigste del av aktiviteten. Dette ga spilleinntekter, slik at medlemmene i de første årene fikk utbetalt utbytte. Dansemusikk spilte og seinere en viktig rolle i korpset, gjennom arrangementene i Ranheimsparken fram til på 60-tallet og ved dansemoro på Folkets Hus.

Navnet Ramura ble tatt i bruk for første gang i 1964, da en gruppe i RMF skulle besørge dansemusikken ved St. Hansfeiringa til Ranheim Idrettslag i Hansbakkfjæra. Ramura er en forkortelse for Ranheim Musikkforening Ranheim. Det var Jens Paulsen som brukte navnet da han skulle skrive plakaten til festen.

Vi har en enestående samling av gamle delvis håndskrevne noter med dansemusikk og underholdningsmusikk fra denne tiden. Det opprinnelige gammeldansrepertoaret har senere blitt utvidet med bl.a. tyrolermusikk og annen lett underholdningsmusikk. Så seint som i 1995 hadde Ramura 13 og i 1997 14 betalte oppdrag. Tidlig på 2000 tallet tok dette brått slutt, og Ramura ble nedlagt.

Ramura tar gjerne imot små og store oppdrag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar